Sverige

Källan låter trovärdig, men får vara källkritisk och se upp för vad som är fakta och vad som är egna åsikter.
http://www.mimersbrunn.se/Doedsstraff_4870.htm

Jag tycker det är bra att Sverige är med och driver kampen mot dödsstraff, att vi står för att vi är emot att det sker runt om i världen. "Vårt mål är en tydlig markering mot dödsstraffet av FN:s generalförsamling." Ett mycket bra mål att sträva efter! Att det inte redan är olagligt i hela världen är helt ofattbart! "Dödsstraffet är ett omänskligt straff och hör inte hemma i en modern och civiliserad rättsordning. Det strider mot en av demokratins grundprinciper, nämligen värnandet om den enskilde och är oförenligt med de mänskliga rättigheterna." Carl Bildt
Kinas syn på dödssfaff och männskliga rättigheter i allmänhet är för mig oförståeligt. Att kina står för 80% av alla avrättningar som sker i världen visar att dom inte har någon tanke att förbjuda dödsstraffet. Vi behöver tillsammans höja våra röster och motarbeta, få de länder som ännu inte avskaffat straffet att lyssna, tänka efter, ändra sina lagar.
Argumenten och faktan verkar trovärdig har svårt att tro att Carl Bildt skulle skriva något utan att först ha kollat upp källorna.
http://www.sweden.gov.se/sb/d/7416/a/89965

Det är hemskt!! Stenad till döds! Det måste vara den hemskaste metoden av dödstraffen!
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/iranier-stenas-ater-till-dods_358860.svd


Kommentarer
Postat av: sparrowcrazy/Atlanta K.

Hemskt att människor ska kunna döda varandra så hänsynslöst. Att barn ska dö nått fattigt land bara för att de tagit mat som de behöver för att överleva är ofattbart. Jag kan inte påstå att jag inte förstår lite varför man skulle kunna tycka att en mördare förtjänar att hängas eller avrättas, om ens barn eller nån annan nära person fallit offer så är det inte konstigt att man skulle tycka att det är rätt.

frågan är är det verkligen det, det kan ju diskuteras jag kan se nästan lika många för argument som emot. Men det är i så fall bara ett straff som skulle ges om nån dödat nån annan. Många mördare som satts i fängelse och släppts ut har sen dödat igen. Det hade kunnat stoppats innan..

Fler liv hade sparats.

2010-02-07 @ 15:40:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0